Terug naar overzichtIn uitvoer / verkoop • DE MANEGE

DE MANEGE

In uitvoer / verkoop

Sint-Truiden

Heel wat jonge gezinnen, singles, … zijn op zoek naar een eerste woning. Ook op latere leeftijd is het leuk om het ritme van de stad te voelen.

De iconische voorgevel van de vroegere manège is behouden. We willen bovendien graag sociaal contact tussen de inwoners meer aanmoedigen. Dankzij innovatieve projecten creëren we een balans tussen vernieuwing en historiek. Zo voorzien we een Bringme-box om pakjes te ontvangen.

‘De Manège’ ligt op wandelafstand van het station van Sint-Truiden, op een boogscheut van het stadspark en op een steenworp van het levendige centrum. De ideale woonplaats dus!

In deze voormalige stadsfeestzaal vierden Truienaren generaties lang feest. Oorspronkelijk had het gebouw een andere functie. In 1837 liet het stadsbestuur ‘de manegie’ bouwen om cavalerie in garnizoen naar Sint-Truiden te halen. Met de naam ‘De Manège’ doen we de geschiedenis van het gebouw alle eer aan. Achter de imposante gevel verrijzen 31 eigentijdse appartementen en 1 handelspand.

Onderzoek toont aan: mensen hebben almaar minder sociaal contact. ‘De Manège’ wil graag banden tussen buren versterken. In de uitgestrekte groene binnentuin en gemeenschappelijke ontmoetingsruimte kunnen de bewoners gezellig samenzijn.

Ervaar het bourgondische Truiense stadsleven

Architect

FCS

Studiebureau

AB associates

Grootte

31 appartementen en 1 handelspand alsook met ondergrondse parking